Almedalsveckan 2022

Publicerat 2022-07-06

Elbilsladdning och effektiv användning av ett belastat elnät var en het fråga i Almedalen där vissa glädjande nyheter presenterades för våra kunder. Vi lämnar med en stark vilja om att hjälpa fler med möjlighet att kunna ladda sin elbil:

1. All nyproduktion med fler än 3 p-platser kräver nu ledningsinfrastruktur enligt Boverket. Det räcker inte med ett gult tomrör utan elkabel måste förberedas. Vi kan hjälpa er som bygger nytt att få bättre förståelse för exakt vad ni behöver för att framtidssäkra infrastrukturen i era fastigheter.

2. Elnätsbolagen menar att utbyggnaden av deras nät kommer kosta 1000 miljarder de närmsta åren. Viktigt att vi kan utbilda fler att vi kan bygga stora laddsystem med ca 2A per laddplats och inte stora onödiga nyanslutningar.

3. Många diskussioner gällande problematiken för Samfälligheter kring ändring av anläggningsbeslut har belysts. Flera politiska partier och biltillverkare vill förenkla för boende i flerbostadshus och förenkla Anläggingslagen och ge boende i Samfälligheter och lägenheter rätten att ladda. Vi kan hjälpa er!

Extra roligt att vår samarbetspartner Monta var nominerade som finalist i techarenan challange 2022.

Mot en grön framtid!