Information till BRF

Bostadsrättsföreningen förbereder elen och de boende köper egna
laddboxar när behovet uppkommer. Rättvis och framtidssäkrat
för alla.

Möjligheter med dagens infrastruktur

Alla bostadsrättsföreningar har sina unika möjligheter att med befintliga ledningar möjliggöra laddning för de boende. Vår affärsmodell låter brf:er använda liten effekt för laddning av många fordon. Vi hjälper er att skräddarsy en lösning som passar just er brf. Ni kan använda er egen elektriker eller en av våra partners för att förbereda eldragningen som krävs till varje p-plats.

Nya elledningar

För att framtidssäkra systemet rekommenderas att elledningarna byts ut över tid för att kunna växa i samband med att fler väljer en laddbar bil. Bostadsrättsföreningen står för kostnaden av modernisering och nydragning av infrastrukturen. När denna investering har accepterats av medlemmarna är ni redo att ta klivet till att bli en modern brf med laddmöjlighet.

Installation av laddbox

Den boende ropar själv av en laddbox när dennes behov uppstår. Så länge garage- eller parkeringsplatsen följer den boendes bostad kan denne använda sig av ”grön teknik”-avdraget vilket täcker 50% av totalkostnaden för laddare och installation. LaddaTillsammans sköter avdraget och fakturerar den boende kostnaden efter avdrag.

Uppdelning av förbrukning

Eftersom bostadsrättsföreningen står på elavtalet som används för laddning av elbilarna hjälper vårt system till att räkna ut hur många kWh varje användare använt sig av. Här har föreningen möjlighet att själva välja det elpris (kr/kWh) som användarna ska betala. Det går även att lägga på en fast kostnad till föreningen om så önskas.

Fakturering av för-brukning till användare i brf

I samband med att en laddare aktiveras ska användaren ladda ner laddappen i sin mobiltelefon. Här registreras ett betalkort ifrån vilket kostnaden för föregående månads elförbrukning dras. Enligt föreningens önskade intervall ställs en självfaktura ut till bostadsrättsförening för förbrukningskostnaderna och eventuella tillägg föreningen valt att tillföra.

    Kontakta oss

    Hör av dig vid frågor eller funderingar.